Region

“Nasmijani ubica” započeo štrajk glađu jer mu se ne ispunjavaju zahtjevi

Tridesetosmogodišnji Čaba Der, poznat i kao “nasmijani ubica”, započeo je štrajk glađu jer mu nije dozvoljeno da se obrati medijima i ispriča zašto je počinio ubistva.

Čaba Der- Agencije

On je, kako prenose mađarski mediji, tražio i da ide na poligraf, ali mu ni to nije dozvoljeno, zbog čega je Der i započeo štrajk glađu, tvrdi njegov advokat.

Inače, Der se tereti za tri hladnokrvne likvidacije, a mnogima nije jasno šta zapravo želi dokazati s obzirom na to da je snimljen prilikom izvršavanja ubistva u Beogradu, piše “Alo“.

Pojedini izvori tvrde kako on ne negira da je počinio ubistvo, ali tvrdi da je bio primoran da izvrši taj zločin.

Osim ubistva iz Beograda, Der se tereti i za likvidaciju iz septembra 2018. godine kada je ubijen muškarac hrvatske nacionalnosti, kao i za ubistvo Hrvata u Holandiji.

Der se navodno dovodi u vezu i s ubistvom u Španiji. Podsjetimo, on je tokom ispitivanja u novembru rekao da je koristio “škorpion” za ubistvo u Mađarskoj te je policiji otkrio na kojem je mjestu u Budimpešti sakriveno oružje. Policija je zajedno s njim pretražila tu lokaciju, ali oružje nije pronađeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh