Region

Žena stradala u požaru, našli je sa šibicom u ruci

Kćerka ju je zvala, ali se nije javljala na telefon.

Kuća - RAS Srbija

Kada je došla da provjeri šta se dešava, vidjela je dim i odmah pozvala vatrogasce, ali nažalost nije bilo spasa, ovako za “Blic” priča zet starice E. M. (81) koja je stradala danas oko 15 sati u požaru u porodičnoj kući na Zrenjaninskom putu 122 u Borči u Beogradu.

Starica je, priča on, živjela sama u kući. Na spartu je izdavala sobu, ali su podstanari imali svoje živote. Željno je iščekivala svaki dolazak kćerke i zeta koji su je obilazili svakoga dana, ali i sina koji je trebalo uskoro da dođe iz Njemačke gdje već godinama živi i radi.

Danas smo bila na slavi. Nešto me je vuklo da odemo kod E. M. Kao da smo nešto predosjetili. Moja supruga, a njena kćerka, zvala ju je, ali se nije javljala na telefon. Ona je otišla prva da vidi šta se dešava. Vidjela je dim u sobi, razbila je prozor i pozvala vatrogasce – priča još potresen zet.

Međutim, kada su vatrogasci došli, za E. M. nažalost nije bilo spasa. Vatrogasci su, priča zet, pronašli šibicu u ruci E. M. Tako da nije poznato da li se nesretna starica ugušila od dima ili je preminula od srčanog udara.

“Bila je senilna”

Starica E. M. je, priča sagovornik, bila senilna. Tako je umalo izbio požar u kući prije nekoliko dana.

Skotrljao se žar pod krevet, ali smo bili mi tu. Bila je senilna. Zato smo se bojali kada je ostavimo samu. Svaki dan, eventualno svaki drugi, dolazili smo kod nje. E. M. je željela da vidi sina koji radi u Njemačoj. Govorila je da želi samo da ga vidi pa da može da umre. Nažalost, nije dočekala da ga vidi – zaključuje zet.

“Sve komšije su je voljele”

Komšije ne mogu da vjeruju da je E. M. stradala na ovakav način i za nju imaju samo riječi hvale.

Imala je jednu veliku trešnju pored kuće. Stalno smo, kada bi bilo ko od nas prolazio, znali da uberemo po nekoliko trešanja. Ona je svima dozvoljavala da beru. Bila je divna žena. Uvijek bi se svima javila i prijatno proćaskala – pričaju komšije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh