Region

Raznio se na Božić: Zlatko umjesto petarde zapalio dinamit!?

Zlatko Komatina (33) iz sela Biočin kod Raške u Srbiji nastradao je na Božić, kad je eksplodirao dinamit, kojim je, kako se sumnja, nestručno rukovao tokom proslave praznika.

Dinamit - Kompas.com

Tragedija se dogodila na Božić 7. januara oko 11 sati, a utvrđeno je da se radi o nesretnom slučaju.

Zlatko Komatina je u momentu nesreće bio sam. Kad je eksplozija odjeknula, mještani su pozvali Hitnu pomoć i policiju, pa je ljekarska ekipa iz Raške veoma brzo stigla u zabačeno selo Biočin, piše “Blic“.

Nažalost, doktori su mogli samo da konstatuju smrt.

Prizor na mjestu nesreće bio je jeziv. Od siline detonacije tijelo nesretnog Zlatka bilo je raskomadano, a istragom je utvrđeno da on nije izvršio samoubistvo, već da je do tragedije dovelo nestručno rukovanje dinamitom.

Ukućani nastradalog su policiji predali još dvadesetak štapina dinamita.

U Srbiji, pogotovo u zabačenim selima, tokom proslave praznika prakticira se upotreba pirotehničkih sredstava, iako nadležni apeliraju da se to ne radi. Nažalost, mnogi mještani, umjesto petardi, koriste dinamit.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh