Region

“Neko mi je u sandučić vratio novčanik pun novca. Nek’ se javi”

“Na benzinskoj stanici pokazali su nam snimku kako odlazimo s novčanikom na krovu. Sve smo pretražili, a onda je osvanuo u našem kasliću”, kaže nam čitateljica koja sad traži poštenog nalaznika.

No image - Haber.ba

“Suprug i ja krenuli smo u subotu na Sljeme na Snježnu kraljicu. Stali smo na benzinsku na Aleji Bologne. Dok je on tankao, ja sam stavila njegov novčanik na krov auta, računajući da će ga uzeti i otići platiti. On je u međuvremenu shvatio da ima novca u jakni i otišao platiti benzin, a novčanik nije ni vidio na krovu”, priča nam čitateljica “24sata” (podaci poznati redakciji).

Sjeli su auto i nastavili prema Sljemenu. Da nema novčanika shvatili su kad su parkirali auto u Bistri.

U novčaniku su bili dokumenti, kartice i puno gotovine.

“Okrenuli smo se odmah nazad, nazvali i pumpu, ali novčanika vise nije bilo. Pokazali su nam na kameri da smo se s pumpe odvezli s novčanikom na krovu”, priča čitateljica koja je nazvala u redakciju kako bi zamolila za pomoć.

Ne u pronalasku novčanika koji je bio pun gotovine i dokumenata, već kako bi pronašla nesebičnog nalaznika koji im je taj novčanik vratio u sandučić. U istom stanju u kojem ga je pronašao, sa svim sadržajem i novcem.

Nazvao me muž i rekao:’Pogodi što gledam u kasliću?!’

“Pretražili smo sve pješice nekoliko puta do Podsusedskog mosta, ali novčanika nije bilo. U policijskoj stanici na Črnomercu nije prijavljeno ništa. U utorak tokom dana zove me muž. I kaže: ‘Pogodi što upravo gledam u kasliću!?’ Neko je vratio novčanik sa svim sadržajem. S obzirom da nije ostavio nikakav kontakt, molimo poštenog nalaznika ili nalaznicu da nam se javi na telefon 098316649”, rekla je čitateljica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh