Region

Vučić: Srbija se na “Turski tok” uključuje u maju ili septembru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da se Srbija na “Turski tok” uključi u maju, ali da je najrealnije da se to dogodi u septembru.

Aleksandar Vučić - Kurir.rs

On je rekao da će danas o tome razgovarati sa predsjednikom Bugarske Borisom Borisovim.

Vučić, koji će danas u Istanbulu prisustvovati svečanosti povodom puštanja u rad dionice “Turskog toka”, izjavio je da je ovaj gasovod od strateškog i životnog značaja za opstanak i budućnost Srbije i dalji napredak zemlje, prije svega, u ekonomskom smislu.

On je najavio da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i predsjednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom, koji prisustvuju današnjoj ceremoniji u Istanbulu, razgovarati o tome kako jedna svjetska i jedna regionalna sila gledaju na problem na Bliskom istoku, jer je to važno pitanje i za Srbiju, pošto će svaka eskalacija povećati cijene nafte i gasa, prenosi “Srna”.

“To za nas ne bi bilo dobro i o tom ću sa njima razgovarati, da vidim kako oni na to gledaju”, rekao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh