Region

Advokatska komora se oglasila zbog čovjeka koji je napao Milanovića

Zoran Milanović verbalno je napadnut na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Petra Zrinskog jučer nakon što je glasao.

No image - Haber.ba

Milanovića je na izbornom mjestu dočekao čovjek koji mu je vikao da je komunjara. Kako je pisano, riječ je o Branimiru Joviću.

Jutros su se javili iz Hrvatske odvjetničke komore i napisali da Jović nije advokat. On je, naime, u mirovini pa je zbog toga obrisan iz registra advokata.

“Slijedom novinarskih upita oko incidenta koji se dogodio 5. januara 2020. kada je Branimir Jović verbalno napao Zorana Milanovića na biračkom mjestu, Hrvatska odvjetnička komora izvješćuje kako Branimir Jović nije advokat.

Branimir Jović je brisan iz Imenika advokata Hrvatske odvjetničke komore dana 27. aprila 2017. godine radi odlaska u mirovinu”, objavili su iz HOK-a.

Dan ranije sjedio iza Plenkovića

Dan prije nego što je pričekao i napao Milanovića, Jović je na Snježnoj kraljici sjedio samo red iza Plenkovića i njegovih ministara.

“Predsjednik vlade ne poznaje tog čovjeka niti ima ikakve veze s njim. Stoga odbacujemo bilo kakvo povezivanje predsjednika vlade i HDZ-a s navedenim incidentom koji se dogodio na dan izbora.

Jednako kao i što HDZ nema nikakve veze s navodnim porukama koje su kružile za mobilizaciju birača u BiH, a koje se, sudeći prema izjavama iz DIP-a, pokazuju kao lažne”, poručio je glasnogovornik vlade Marko Milić jučer za “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh