Region

GOTOVO JE, ZORAN MILANOVIĆ JE NOVI PREDSJEDNIK HRVATSKE: HDZ priznao poraz

To je jasno nakon što je obrađeno više od 80 odsto biračkih mJesta, prema dosad obrađenim podacima Zoran Milanović je osvojio 852.241 glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović 755.568 glasova.

No image - Haber.ba

U HDZ-u su priznali poraz, u SDP-u slave novog predsJednika.U ovom trenutku su obrađeni rezultati s 5.692 od ukupno 6.533 biračka mesta, odnosno 87,13 posto.

Prema ranije objavljenim privremenim rezultatima DIP-a, na osnovi 53,62 posto obrađenih biračkih mesta, Zoran Milanović je na 54,01 posto glasova, a Kolinda na 45,99 posto! Razlika je oko 64.000 glasova!

Ranije večeras su sve tri nacionalne televizije u Hrvatskoj objavile rezultate izlaznih anketa.

Rezultati prvih izlaznih anketa koje je za HRT, RTL i Novu TV provela agencija Ipsos Puls su sledeći:

Milanović 53.22

Kolinda 46.78

“Ankete nisu ohrabrujuće, ali pričekajmo službene rezultate, prva je reakcija Ivana Anušića, vođe štaba Kolinde Grabar-Kitarović.

Zoran Milanović se nekoliko minuta nakon što su objavljene izlazne ankete oglasio na Fejsbuku.”Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest meseci. Ljudi, hvala vam!”, napisao je Milanović.

Muk je zavladao u štabu Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa, ozbiljna i zabrinuta lica okupljenih koji nisu još ni približno napunili veliku kongresnu dvoranu City Plaza centra.

Među njima je zasad gotovo da i nema viših članova HDZ-a, nego tek članovi stranačkih organizacija iz cele Hrvatske. Gospićki HDZ-ovci priznaju i kako su im se pri objavi izlaznih anketa noge odsekle, ali dodaju nada umire poslednja pa možda se rezultat ipak preokrene,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh