Region

Žestok okršaj Milanovića i Grabar-Kitarović na posljednjoj debati

Posljednje sučeljavanje hrvatskih predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića večeras je na “Novoj TV”.

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović - Screenshot

Prva na pitanje voditelja odgovarala je Kolinda, a ticalo se njenih savjetnika. Podsjetimo, savjetnik aktuelne hrvatske predsjednice Tomislav Madžar sinoć je izgubio kontrolu pa je nakon sučeljavanja na “HTV-u” napao predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića govoreći da treba da ga je sram.

Ne slažem se kako je postupio Madžar, ali Milanović bi trebao odgovoriti na ta pitanja, kako živi na minimalcu i od kuda mu imovina. Na prvom sučeljavanju ni ne znam za incidente – kazala je Grabar-Kitarović.

Milanović je rekao da je o svojoj imovini govorio jako iscrpno.

Neka kaže koliku plaću isplaćuje njen savjetnik. Plaća koju si ja isplaćujem je 5.000 kuna i plaćam porez za razliku od nje i 100.000 eura na koji nije platila porez – kazao je Milanović.

Aktuelna predsjednica je istakla da Madžar nije na njenoj plaći, a Milanović je kazao kako je Madžar vlasnik firme koja isplaćuje minimalac.

To je licemjerje – istakao je Milanović.

Kolinda je na to rekla kako je Madžar postavio dobro pitanje, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh