Region

Milanović: Džihadisti u BiH su realnost / Kolinda: Ja nemam nikakvih problema s muslimanima

U 20:05 sati na HRT-u je počelo druga debata predsjedničkih kandidata na izborima u Hrvatskoj, Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović - Net.hr

Prema rasporedu programa HRT-a, večerašnja debata bi trebalo trajati do 21:33 sati, što je poprilično kraće od prve debate u drugom krugu koja se održala na RTL-u.

U jednoiposatnoj debati kandidati će odgovarati na ukupno 40 pitanja – dakle 20 pitanja svakom od kandidata na koja odgovori mogu trajati jednu minutu.

Pitanja su podijeljena u nekoliko grupa, a jedno od pitanja bilo je i “predstavljaju li džihadisti u BiH prijetnju Hrvatskoj”.

“Vjerujem da SOA radi svoj posao. Džihadisti u BiH su realnost. Tu ne pomažu standardne mjere provedbe zakona. Kolinda je svojim nesmotrenim pričama pokvarila odnose sa zemljom u kojoj su većina muslimani”, kazao je Milanović.

“Ja nemam nikakvih problema s muslimanima. Nisam upropastila SOA-u, ne miješam se u njezin rad”, odgovorila je Grabar-Kitarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh