Region

Na Hitnu došao s 4,9 promila alkohola u krvi: Otkazivali mu organi

U Centar za hitnu medicinu bjelovarske bolnice tijekom novogodišnje noći primili su nekoliko alkoholiziranih pacijenata, među kojima i 21-godišnjaka s 4,9 promila alkohola u krvi.

Ispijanje piva - Blogspot.com

“To je zaista visoki promil alkohola u krvi, kada dolazi do zakazivanja organa i poremećaja svijesti. U takvom stanju je bio jedan pacijent”, kazala je za “HRT” dr. Karmela Caparin, voditeljica Centra za hitnu medicinu bjelovarske bolnice.

Novogodišnja noć u Zagrebu prošla je relativno mirno, hitna služba zabilježila je 30 do 40 posto više intervencija no uobičajenim danima, dok je jedina ozbiljnija vatrogasna intervencija bila u Šašinovcu kod Sesveta gdje se zapalio štagalj.

Većinom su se dojave Hitnoj odnosile na mlađe ljude koji su konzumirali veće količine alkohola ili pak na manje ozljede, primjerice od stakla, a također su zabilježene i dvije lakše prometne nesreće.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh