Region

Privedeno više lica sa protesta u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu

Crnogorska Uprava policije saopštila je večeras da je privedeno više lica zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu tokom dvodnevnih protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore.

Policija u Podgorici je dovela ukupno 13 lica u prostorije Centra bezbjednosti i to: M.Đ. (28), P.Đ. (25), S.K. (32), N.C. (31), D.K. (31), B.Š. (28), V.J. (31), L.N. (19), D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26), V.M. (60) i M.M. (34)”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je prilikom kamenovanja sinoć povrijeđeno ukupno osam policajaca, od kojih sedam lakše, a jedan teže.

Na području Danilovgrada sinoć je narušen javni red i mir zbog neprijavljenih javnih okupljanja i blokirana saobraćajnica.

“Slobode je lišen M.K. (66) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama”, dodaje se u saopštenju.

Policija je danas lišila slobode i P.S. (46).

Nikšićka policija je 27. decembra podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za preršaje protiv M.K. (31) i Ž.R. (19) zbog počinjenog prekršaja isticanje zastave druge države bez odobrenja.

U ovoj akciji policije su, prema saznanjima Srne, uhapšeni lider Prave Crne Gore Marko Milačić, bivši predsjednik opštine Danilovgrad Milorad Kadić, kao i portparol Demokratskog fronta Marko Kovačević,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh