Region

Marković: Posljednje upozorenje Amfilohiju da ne podstiče nerede

“Ovdje neće biti nikakvog sukoba. Ovdje nije nikome tijesno – ni Srbima, ni Crnogorcima ni Albancima, ni Muslimanima – Bošnjacima, ni Hrvatima ni bilo kome drugom. Crna Gora je dom za sve”

Premijer Duško Marković poslao je, kako je kazao, posljednje upozorenje mitropolitu Amfilohiju da ne podstiče nerede.

“Ovo je posljednje upozorenje mitropolitu Amfilohiju da ne podstiče nerede”, rekao je Marković.

Širom Crne Gore od petka se organiuzuju protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Pozivam sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se vrate u crkve i hramove, da pozovu vjernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na Zakon o slobodi vjeroispovijesti jer iz crkava, hramova i njihovih liturgija izlazi na ulice projektuju se neredi, napadi na policjske službenike, građane i imovinu. Poziv za dijalog je otvoren, a mitropolitu savjetujem da ne podstiče nezadovoljstvo i nerede. Ovo je posljednja opomena u tom smislu”.

Marković je istakao da Crna Gora i njene institucije “neće dozvoliti izazivanje nereda, napade na državne službenike, policiju i ugrožavanje državne imovine i ograničavanja prava drugih”.

“Poručujem građanima, imajte strpljenja. Crna Gora je evropska država XXI vijeka. Ovdje neće biti nikakvog sukoba. Ovdje nije nikome tijesno – ni Srbima, ni Crnogorcima ni Albancima, ni Muslimanima – Bošnjacima, ni Hrvatima ni bilo kome drugom. Crna Gora je dom za sve. Ali u Crnoj Gori će se poštovati crnogorski zakoni, a ne nečija drugi. Ne brinite za svoju bezbjednost. Država je tu da štiti vašu sigurnost i sigurnost vaših porodica”, poručio je Marković, prenose vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh