Region

Još jedan gaf: Kolinda Grabar- Kitarović opet kazala što nije trebala

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u ovoj kampanji često morala odgovarati na pitanja o odnosu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji joj je pružio javnu potporu za drugi mandat na Pantovčaku.

No image - Haber.ba

Tako je bilo i tokom jučerašnjeg Kolindinog intervjua na televiziji N1, tokom kojega je predsjednica uobičajeno lošim verbalnim manipulacijama pokušala njihovu suradnju predstaviti isključivo kao odnos predsjednice Republike Hrvatske i gradonačelnika glavnog grada Hrvatske, no i pritom se dodatno zapetljala.

U vezi jučerašnjeg intervjua, pozornost javnosti je najviše izazvao Kolindin gaf tokom završnog izlaganja u kojem je glasače pozvala da u drugom krugu izbora zaokruže kandidata pod brojem 1 na listiću, a to je njen konkurent Zoran Milanović. To je ipak tek još jedan uobičajeni Kolindin gaf, dok je ono što je govorila o Bandiću mnogo veći skandal i problem za RH i građane.

Mislim da je u politici najbitnija odluka vjerodostojnost. Dakle, ukoliko sarađujem s gospodinom Bandićem kao gradonačelnikom i prije nego što je podignuta neka optužnica, naravno da ću nastaviti sarađivati s njime sve do trenutka dok je on gradonačelnik Zagreba -rekla je Kolinda.

Predsjednica je pokušala svoju saradnju s Bandićem predstaviti kao tehničku stvar ignorirajući činjenicu da ju je on podržao kao predsjedničku kandidatkinju i da je bio u prvom redu na predstavljanju njenog programa, i to ne kao zagrebački gradonačelnik, nego kao predsjednik stranke koja podržava Kolindin reizbor.

Ne možete se nekoga odreći zato što ga je neko prijavio – nastavila je Kolinda svoju muljažu.
Naime, Bandić nije samo prijavljen, nije riječ o nekoj anonimnoj kaznenoj prijavi bez osnova, nego su ga institucije Republike Hrvatske – iste one za koje se stalno ponavlja neka ih se pusti raditi svoj posao – optužile za niz teških kaznenih djela. Nadalje, USKOK-ove optužnice protiv Bandića su onda potvrđene na sudu te suđenja Bandiću trenutno traju, piše “Index“.

Kolinda je ipak sve to pokušala otpisati kao nekakvu irelevantnu prijavu, čime je kao predsjednica RH omalovažila USKOK i pravosudnu vlast. Jedna od obaveza predsjednika RH je i brinuti se “za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti”, a to da Kolinda svojim izjavama de facto podriva USKOK-ove optužnice protiv Bandića sigurno se ne uklapa u takve predsjedničke obaveze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh