Region

Dječak nožem izbo vršnjaka u školskom dvorištu

Dječak (13) teško je povrijeđen kada ga je vršnjak izbo nožem u dvorištu osnovne škole “Kole Rašić” u srbijanskom gradu Niš. Krvava tuča dječaka desila u subotu oko 20.30.

Napad nožem - Twitter

U vrijeme obračuna maloljetnika škola nije radila, a vjeruje se da su dječaci došli u školsko dvorište kako bi se družili, što nije prvi put.

Pretpostavlja se da je u dvorištu bilo više maloljetnika. U jednom trenutku su se posvađali. Svađa je prerasla u tuču, a jedan od njih je tada izvukao nož iz jakne. Ubo je vršnjaka u rame – kaže izvor i dodaje da je povrijeđeno dijete hitno prevezeno u Klinički centar.

Povrede koje je je dječak zadobio nisu opasne po život i on se na svu sreću uspješno oporavlja – rečeno je u KC, piše “Kurir“.

Policija je brzo poslije napada pronašla osumnjičenog trinaestogodišnjaka i sa njim obavila razgovor.

On će biti saslušan kod sudije za maloljetnike. Pošto ima manje od 14 godina, nije krivično odgovoran. U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad – objašnjava izvor.

Motiv tuče dječaka nije još uvijek utvrđen.

Ispituje se da li se radi o zakazanoj tuči s obzirom na to da je osumnjičeni dječak sa sobom ponio nož – kaže izvor.

Nišlije koje žive u blizini škole ispričale su da se mnoga djeca iz kraja skupljaju u dvorištu škole kada se nastava završi.

Ljeti se okupljaju bukvalno svake večeri, zimi malo rjeđe. Stalno se čuju galama, svađa, buka… Često nađemo i flaše sa alkoholom, pa nije isključeno ni da djeca piju, a čuli smo i da neki konzumiraju marihuanu. Doduše, ovakav incident se nikada dosad nije dogodioc- pričaju Nišlije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh