Region

Kolinda pozvala birače da zaokruže broj 1, a tamo je Milanović

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, gostujući jutros na “N1 televiziji”, napravila je veliki gaf u pozivu biračima da glasaju.

No image - Haber.ba

Naime, ona je svoje birače pozvala da na glasačkom listiću 5. januara zaokruže broj 1. Na tom broj je ime Zorana Milanovića, njenog protukandidata.

Kako su objasnili iz izborne komisije Hrvatske, u drugom krugu je prvi na listi onaj ko je dobio više glasova, a to je Zoran Milanović. U drugom krugu kandidati nisu po abecednom redu pa je zato Grabar-Kitarović pod brojem 2.

Inače, ovi listići su već odštampani, a aktuelna hrvatska predsjednica očigledno nije znala razliku, odnosno nije se na vrijeme informisala.

Ona je svojim biračima poručila da izađu na izbore i daju glas “za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sagovornik“.

Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović“, poručila je hrvatska predsjednica biračima, piše “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh