Region

Protesti na ulicama gradova Crne Gore zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Na ulicama više crnogorskih gradova hiljade građana učestvuje u protestnim šetnjama nakon što su u crkvama prisustvovali molebanima služenim povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

No image - Haber.ba

Više stotina Podgoričana nakratko je blokiralo raskrsnice na više mjesta u Podgorici poslije molebana u Hramu Hristovog Vaskrsenja.

Policija okupljene, koji su se uputili nazad ka hramu Hristovog Vaskrsenja, upozorava da ih ne dovedu u situaciju da interevenišu i poziva ih da se raziđu.

Okupljeni su odgovorili skandirajući “Milo lopove, ne damo ti svetinje”, kao i “Bacite pendreke budite Miloje”.

Građani su tokom protestne šetnje susreli i brata Mila Đukanovića i skandirali mu “Aco lopove”. Policija je zaustavila Đukanovića koji je grupi mladića odgovorio vičući da ništa nije ukrao.

U Podgorici večeras zasjeda Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a njegovo saopštenje biće pročitano sutra poslije Svete arhijerejske liturgije u Hramu Hristovog Vaskrsenja. Za sutra je najavljen dolazak velikog broja vjernika da bi se čuli saopštenje Episkopskog savjeta.

U Herceg Novom je više od dvije hiljade ljudi, a takođe i u Nikšiću, Pljevljima, Beranama. Narod je spreman da brani svetinje, javlja srpski portal “IN4S”.

Treći dan zaredom građani organizuju proteste da bi iskazali revolt zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore.

U Nikšiću se okupljaju kod hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Putanja protestne šetnje je slična jučerašnjoj, saobraćaj je blokiran na gradskom skveru.

Više stotina građana je i u Pljevljima, koji su nakon molebana krenuli u protestnu šetnju.

Stotine građana Murine, mjesta koje je NATO bombardovao 1999. godine i ubio šest osoba, okupilo se večeras i zaustavilo saobraćaj na relaciji Plav-Andrijevica.

U Beranama je policija bacila suzavac i primjenjuje silu tokom protestne šetnje građana, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh