Region

“Nju bih kratko ošišao” – Kako je Malčanski berberin lovio žrtve na društvenim mrežama

Prelijepe ruke imate. Još ljepše su u kosi i sa makazama. Javite se na moj profil. Čekam vas prijateljice.

Ninoslav Jovanović - Kurir.rs

Ovim riječima Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, za kojim sada traga cijela Srbija jer je oteo Moniku Karimanović (12), svojevremeno je mamio ženske osobe da ga kontaktiraju preko Fejsbuka i ostavljao jezive komentare na stranicama za otkup kose.

Nakon izlaska za dvanaestogodišnje robije na koju je bio osuđen zbog silovanja, u januaru prošle godine, Jovanović je pokušavao da ostavi utisak osobe koja se resocijalizovala i nastavila sa normalnim životom – zaposlio se u JKP ‘Medijana’ u Nišu i oženio se.

Međutim, njegov život u virtuelnom svijetu društvenih mreža i dalje je bio onaj njegov, izopačeni, te je tamo nastavio da lovi ženske osobe, pokušavajući svojim jezivim komentarima na stranicama koje se bave otkupom kose i stranicama frizerskih salona, da ostvari kontakt sa nekom od tih žena.

Malčanski berberin vrebao žene na stranicama za otkup kose.

Komentari tipa: “Ćao, tako ih sve treba šišati”, “Super, samo šišajte” i “Imam dosta prijateljica koje bi sjekle, a ne znaju”, zvuče zastrašujuće ako se zna da ih je napisao surovi silovatelj koji prije gnusnih napada šiša djevojčice. No to je djelić njegovih ‘aktivnosti’ na ovoj društvenoj mreži.

Malčanski berberin je na stranicama za otkup kose komentarisao i ošišane djevojčice riječima “Ljepše je sa kraćom kosom” i “”Lijepo ošišana, jel imala dugu kosu”. Vidjevši sliku jednog ošišanog dugačkog pramena ženske kose on nije mogao da sakrije izopačene emocije, pa je napisao: “Lijepo bogami, koliko je dugačka”.

Malčanski berberin komentarisao je ošišane djevojčice na stranicama za otkup kose. Pored jednog video snimka djevojke sa dugom kosom Jovanović je ‘navijao’ da bude ošišana pa je napisao: “Pozdrav kratko je ošišajte” i “Lijepa kosa i trebalo je ošišati”, a kraj drugog: “Ćao, svaka čast, lijepu kosu ste joj isjekli” i “Ja bih nju kratko šišao”.

Kraj drugog snimka, gdje je dugačka kosa skraćena do ramena, očigledno nije bio zadovoljan pa je ostavio komentar: “Ćao trebalo je kratko ošišati”.

Kako je “Blic” tih dana imao seriju tekstova o manijaku Jovanoviću, a žene, na čiju adresu su stizale poruke, prijavile su ga policiji.

Jovanovićeve aktivnosti na Fejbuku, bile su i predmet interesovanja odjeljenja za visokotehnološki kriminal, pa su mu prošle godine ponovo stavljene lisice na ruke.

Osumnjičeni je sa svog profila na društvenoj mreži Fejsbuk, a preko aplikacije Mesindžer, u dužem vremenskom periodu slao poruke većem broju ženskih osoba u kojima ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isječenu kosu ili da ih šiša u zamjenu za novčanu nadoknadu – saopšteno je iz MUP tada.

Podsjećanja radi, više od 600 ljudi trenutno traga za Malčanskim berberinom za koga se osnovano pretpostavlja da je oteo Moniku Karimanović 20. decembra u okolini Niša. Sedmodnevna potraga zasad donijela je niz tragova koji ukazuju na to da je Jovanović odgovoran za Monikinu otmicu, zbog čega za njim sada tragaju najobučeniji pripadnici policije, Žandarmerije ali i drugi dobrovoljni poput lovaca, radio amatera, zabrinutih građana.

Inače, tokom potrage za Jovanovićem i Monikom, u jednoj napuštenoj seoskoj kući pronađena je kosa za koju se pretpostavlja da pripada otetoj djevojčici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh