Region

Vučić građanima Srbije obećao plate od 900 eura

“Prosječna plata 2025. godine biće 900 eura, a prosječna penzija između 430 i 440 eura”, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući program “SRBIJA 2025”, koji sadrži plan investicionih projekata za dalji razvoj ove zemlje u narednih pet godina.

Aleksandar Vučić - Tanjug.rs

“Naš cilj je ljudi žive bolje u Srbiji i najvažnija stvar je da smanjimo proporciju odlazaka mladih iz zemlje i sve što radimo, radimo zbog toga i da bismo imali više djece i budućnost”, rekao je Vučić.

Dodao je da je prema preliminarnim rezultatima u novembru Srbija imala najviši rast u Evropi, od šest posto, i da će završiti godinu sa rastom 4,0 posto i da je nivo investicija u 2019. godini 3, 8 milijardi, što je, kako je rekao, devet posto više nego 2018. godine, prenose srbijanski mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh