Region

Više od 600 policajaca čitavu noć tražilo monstruma i otetu djevojčicu

Opsežna policijska potraga za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) u naselju Brzi Brod kod Niša u Srbiji, traje već osam dana.

Potraga za Monikom Karimanović - Blic.rs

Srbijanska policija je našla više tragova koji ukazuju da monstrum stalno mijenja pozicije, svuda sa sobom vodi djevojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama po selima oko Knjaževca.

Za njima i danas traga više od 600 policajaca, lovaca i dobrovoljaca. Za potragu se koriste psi tragači, dronovi, termovizijske kamere i kvadovi, a ovaj rejon po cijeli dan nadlijeću helikopteri.

Šta znamo do sad?

– Monika je nestala 20. decembra na putu ka školi u mjestu Brzi Brod, potraga za njom ulazi u sedmi dan
– Četvrtog dana potrage u gustom šiblju kod obližnjeg sela Malča pronađen je njen ranac u dobro napravljenom skrovištu u kom je bio šator i vreća za spavanje
– U međuvremenu je otkriveno i da danima nema višestrukog silovatelja iz Malče, Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao “Malčanski berberin”
– Počela je opsežna potraga i za Malčanskim berberinom. Petog dana potrage policija je zatražila pomoć od građana ukoliko ga negdje primjete da im odmah jave
– Jedna od dojava otkrila je da je Malčanski berberin viđen kako sa djevojčicom ide duž pruge od Malče ka Knjaževcu
– Potraga po selima oko Knjaževca otkrila je da su obijene tri kuće, iz njih je uzimana hrana, a u štali jedne kuće pronađena je ošišana kosa za koju se sumnja da pripada Moniki
– Mještanin je prijavio da mu je u nedjelju Malčanski berberin tražio flašu vode i da je djevojčica bila s njim
– Kuća u kojoj su pronađeni tragovi njihovog boravka pripada ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića
– Tokom potrage za Malčanskim berberinom i Monikom pronađeni su dupli tragovi stopala
– Policijska potraga nastavila se i tokom prošle cijele noći, na terenu je više od 470 policajaca koji tragaju za Malčanskim berberinom i otetom djevojčicom, potrazi se pridružilo i 100 lovaca.

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da za Malčanskim berberinom i Monikom traga više od 600 ljudi i da potraga neće stati dok djevojčica ne bude pronađena, a monstrum smješten iza rešetaka, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh