Region

Stole je bio najgori serijski ubica bivše SFRJ: Zvali su ga srpski Jack Trbosjek

Strahote koje podsjećaju na najjezivije horor filmove dešavale su se i na teritoriji nekadašnje države.

Miodrag Stole Trifunović - Opanak.rs

Počinili su ih ljudi koje smo zaboravili – ali koji se svojom svirepošću mogu mjeriti sa najozloglašenijim monstrumima Evrope i svijeta, piše “Radio Sarajevo“.

U službenim podacima spominje se osam serijskih ubica na području bivše Jugoslavije, a među njima najzloglasniji je bio Miodrag Stole Trifunović koji je dobio nadimak Jack Trbosjek zbog opčinjenosti njegovim likom i djelom.

Stole je obožavao priče o njemu, a ujedno je obožavao Balzacovu knjigu “Golicave priče” u kojoj su mu bili fascinantni pohotni likovi.

Trifunović je silovao i ubio 14 žena, a gotovo sve zločine je počinio u Beogradu.

Kao mlad je razmišljao na koji način da se osveti ženama za poniženja kojima je bila izložena njegova majka, a u većini slučajeva je za to bio zaslužan njegov otac koji je u kuću dovodio žene sumnjivog morala i tjerao svoju suprugu da mu pjeva dok ga žene se*sualno zadovoljavaju.

Stole je u djetinjstvu sanjao kako se prikrada pro*tituki, hvata je za vrat, davi je i potom siluje.

Kao 15-godišnjak silovao je 12-godišnju djevojčicu.

Prije nego što je u kasnijim godinama postao ubica i krenuo u svoj krvavi pohod, Stole je ukrao periku, brkove, bradu i odijela iz stana glumca Milivoja Mavida Popovića.

Prvo ubistvo počinio je 31. januara 1948., a nakon toga je dobio nadimak Fantom sa Zvezdare.

U proljeće i ljeto 1948. već je počinio nekoliko ubistava.

Ubio je i sestru svoje žene.

Policija ga je uhapsila tek kada je počeo ubijati muškarce, saradnike sa kojima je pljačkao prodavaonice i kuće.

Nakon što je završio u zatvoru Stole je presudio sam sebi. Iz zatvorskog kreveta je iščupao dvije željezne šipke. Oko vrha jedne šipke zamotao je dio plahte i nabio ju sebi u usta, a drugom šipkom si je probio srce.

Ostao je upamćen kao najbrutalniji serijski ubica u bivšoj Jugoslaviji…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh