Region

Kolinda u Irskoj dobila samo tri glasa

Samo tri Hrvata u Irskoj dala su svoj glas Kolindi Grabar-Kitarović na današnjim predsjedničkim izborima.

No image - Haber.ba

Zanimljivo je da je u Irskoj registrovano samo 100 Hrvata sa pravom glasa, a najviše glasova u Irskoj dobio je Miroslav Škoro – njih 23. Mislav Kolakušić je osvojio 22 glasa, a Ivan Pernar je osvojio 20 glasova.

Zoran Milanović je osvojio 19 glasova, a Dario Juričan šest. Upola manje osvojila je Kolinda, a toliko je dobila i suparnica Katarina Peović.

Irska je inače popularna destinacija među građanima Hrvatske koji svoju budućnost više ne vide u svojoj domovini, pa posao i život žele graditi na Zapadu.

Većina Hrvata je danas odlučila drugačije pa će aktuelna predsjednica Hrvatske i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović i bivši premijer i kandidat SDP-a Zoran Milanović odmjeriti snage u drugom krugu predsjedničkih izbora, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh