Region

Nevjerovatan grad pogodio Jadran, automobile izvlačili bagerima

Obilna kiša pogodila je sjeverni Jadran u Hrvatskoj, pa je tako u zaleđu Kvarnera na više mjernih stanica izmjereno više od 200 litara kiše po kvadratnom metru. Na tim mjestima u danu palo više kiše nego u cijelom decembru.

No image - Haber.ba

“Grad je padao nekih 40 minuta, led je natrpao aute koje su morali izvlačiti. Ima štete, ali na sreću nema povrijeđenih”, ispričao je mještanin Pakoštana za “24sata” koji je poslao fotografije.

DHMZ je objavio narančasto upozorenje za dubrovačku, splitsku, riječku i kninsku regiju.

Grad na Jadranu – 24sata.hr

“Ima pola metra krupe! Nije dugo trajalo, ali je bilo tako intenzivno da sam mislila da će mi probiti krov. Tu su bageri, ralice, vatrogasci”, ispričala je druga čitateljica.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh