Region

Milan Bandić ponovo ponižavao novinarku, kamermanu prekipjelo

Zagrebački gradonačelnik i višestruki USKOK-ov optuženik Milan Bandić danas je opet ponižavao novinarku.

Kamerman u odbrani novinarke od Bandića - YouTube

Ovaj put radilo se o novinarki “Nove TV”, Sanji Vištici koju je Bandić optužio da ne odvaja otpad i da ne radi svoj posao.

“Neugodno mi je jer vi ne radite svoj posao. Ne odvajate otpad. Idemo kući, kod vas i kod mene. Dok to ne budete radili nemamo o čemu pričati. Niste mi uvjerljivi”, govorio je Bandić novinarki, pa dodao:

“Ja sam psiholog. Ja to kužim. Po očima vidim da ona ne odvaja. Idemo se odmah uvjeriti. Platit ću svima ručak. Sto posto ne odvajate otpad. Vidi vam se na očima”, piše “Index“.

Novinarka mu je pokušavala odgovoriti i objasniti da ona postavlja pitanja koja zanimaju javnost, ali Bandić joj nije dao da dođe do riječi te ju je neprestano prekidao.

Nakon nekog vremena kamermanu “Nove TV” je prekipjelo pa je pokušao intervenisati, a Bandić se potom obrušio i na njega.

Snimku incidenta je objavila Z1 televizija:

Bandiću ovo nije prvi put da odbija odgovoriti na novinarska pitanja i pritom ponižava novinarke, zbog čega je u više navrata reagovalo i Hrvatsko novinarsko društvo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh