Region

Dva puta silovao djevojčicu u napuštenoj kući, ostala trudna

Županijski sud u Karlovcu, u Hrvatskoj, donio je rješenje o sprovođenju istrage protiv muškarca koji se tereti da je imao polni odnos s 15-godišnjom devojčicom.

No image - Haber.ba

Muškarac je ispitan i sve je priznao, ali je rekao da je mislio kako žrtva ima više od 15 godina, piše KAportal. Žalio se da istraga nije potrebna jer je sve priznao.

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog polnog nagona naveo dijete u napuštenu kuću, zaprijetio joj i s njom imao polni odnos. Nekoliko nedjelja kasnije je na istom mjestu i na isti način drugi put je s njom imao polni odnos, nakon čega je djevojčica ostala trudna.

Prijeti mu do 15 godina zatvora
“U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće dalje traumatizovanje žrtve i njene uže porodice potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage”, obrazložio je sud, koji je odbacio žalbu osumnjičenog.

Prijeti mu od tri do 12, odnosno 15 godina zatvora, zavisno od toga kako će njegovo djelo tužilaštvo okarakterisati, a sve pod uslovom da u sudskom postupku za to bude i osuđen, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh