Region

Dodik i Vučić otvorili dionicu autoputa “Miloš Veliki”: Sava i Kolubara su premošćene

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, zajedno sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, otvorio je dionicu autoputa “Miloš Veliki” od Surčina do Obrenovca.

Dodik i Vučić- RTRS

Dionica duga 17,6 kilometara, otvorena je danas nakon trogodišnjih radova, prenosi “Srna”.

Na dionici koja povezuje koridore 10 i 11, odnosno Vojvodinu sa zapadnom Srbijom, najatraktivnija tačka je most preko Save i Kolubare, dug 1.581 metar, koji su zvaničnici Srbije i gosti obišli prije zvaničnog otvorenja.

Vučić je tokom obilaska mosta rekao da je danas veliki i važan dan i zahvalio domaćim i radnicima iz Kine za predan rad.

Dionicom Surčin – Obrenovac, koja je završena 18 dana prije roka, od Beograda do Čačka putovat će se autoputem dugim 120,6 kilometara.

U trasu autoputa od Surčina do Obrenovca ugrađeno je više od 2,7 miliona kubika pijeska i skoro 190.000 tona asfalta.

Vrijednost radova je 233,67 miliona dolara, a dionicu je izgradila kineska kompanija “China Roads and Bridges”, koja je gradila i Pupinov most između Zemuna i Borče.

Otvorenju su prisustvovali premijer Srbije Ana Brnabić, ministar infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja Srbije Zorana Mihajlović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh