Region

Umjesto u autobus za Njemačku, otišao je u hladnu zemlju

“Valentino (19) je u petak došao iz Njemačke gdje je od ljeta i danas se trebao vratiti. Međutim, umjesto u autobus koji bi ga vratio na radno mjesto, otići će u hladnu zemlju”, kazala je rođakinja porodice Stankić, dok joj je glas drhtao, a suze se spuštale niz obraz.

Dodala je kako su se svi u ovom naselju u blizini Bjelovara u Hrvatskoj veselili kad je mladić otišao u Njemačku, jer je njegova porodica skromno živjela od poljoprivrede. Ondje je u skorije vrijeme trebao otputovati i otac koji bi se na gradilištu pridružio sinu, a kod kuće bi ostala majka s drugim sinom i kćerkom srednjoškolcima.

Valentino je, nakon povratka kući, u subotu kupio polovni automobil Volkswagen Vento koji je imao kutinske registarske oznake. U trenutku nesreće, oko 1 sat iza ponoći, mladi vozač bio je s dvojicom prijatelja svega 15 kilometara od kuće. Brzina je, prema uviđaju , na ravnom dijelu automobil ‘odvukla’ na lijevu stranu ceste da bi se zaustavili tek nakon udarca i rušenja zida nenastanjene kuće od kojeg se auto odbio i prevrnuo na krov. Nakon strašnog praska, koji je probudio susjede, prvi je do unesrećenih došao mještanin Josip Čeh (64).

Kuća, u kojoj nasreću niko ne živi, ostala je doslovno bez zida.

“Taman sam se spremao leći u krevet kad se čuo udarac snažan kao bomba. Izašao sam iz kuće, ali tek kad je naišao jedan automobil i osvijetlio kuću preko puta moje, ugledao sam auto na krovu. Odmah sam dotrčao i čuo zapomaganje. Jedan je mladić stajao pored auta i ubrzo legao na tlo. Zaustavili su se još neki vozači i pokušali smo svim silama osloboditi mladića koji je zapomagao, dok treći nije davao znakove života. Donio sam pajser i još jedan komad željeza, ali nismo mogli ni kroz prtljažnik doći do unesrećenog dečka”, priča Čeh za “24sata“.

Bjelovarski vatrogasci uspjeli su iz zdrobljenog Venta izvući mladića te su ga predali Hitnoj. Kombijima su obojicu prevezli u bjelovarsku Opću bolnicu, a prema zadnjim informacijama životi im nisu ugroženi.

Uviđajem ove saobraćajne nesreće rukovodio je zamjenik Općinske državne tužiteljice u Bjelovaru te su utvrdili da je auto, nakon naleta na ogradu, doslovno poletio i udario u zid kuće pa prevrnuo na krov.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh