Region

Brnabić: “Mladi se vraćaju u Srbiju”

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u petak u Novom Sadu da je svjesna problema odlaska mladih iz Srbije, ali je dodala da postoje i mladi koji se vraćaju u ovu zemlju.

Ana Brnabić - Tanjug.rs

Premijerka Srbije je na prvom dijalogu sa mladima u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu kazala da četiri osobe koje su se vratile iz inostranstva rade u njenom kabinetu.

Dodala je da je otvorena za konkretnu saradnju sa mladima i obećala učesnicima dijaloga da će zajedno s njima u narednom periodu posjetiti Niš, Loznicu i Sombor i na taj način pokrenuti promenu odnosa prema mladima i u ostalim lokalnim samoupravama u Srbiji, prenosi “Beta”.

Grupa od 30 mladih, predstavnika udruženja i polaznika Akademije omladinske politike iz cijele Srbije razgovarala je sa premijerkom u organizaciji Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) i Omladinske prestonice Evrope 2019 (OPENS).

Učesnici dijaloga predložili su rješenja za smanjenje stope nezaposlenosti, obezbjeđivanje dostojnih uslova za rad mladih osoba, inkluzivne i stambene politike za mlade, kao i sigurne prostore i usluge u lokalnim zajednicama.

Kao jedan od velikih problema kada je reč o zapošljavanju, učesnici dijaloga naveli su radno iskustvo koje je neophodno prilikom zaposlenja, a mladi ljudi u Srbiji uglavnom ga nemaju.

Mladi su predložili i da se obrati više pažnje na socijalno preduzetništvo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh