Region

Otac troje djece zlostavljao djevojčicu, od predatora je spasila baka

Gradimir I. (65) iz Leskovca osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje nad djetetom od 11 godina, za koje je zaprijećena kazna i do 8 godina zatvora, a prema izjavi same djevojčice date policiji, socijalnim radnicima, psihijatru, psihologu i specijalnom pedagogu, ovaj nastrani Leskovčanin je sa djevojčicom imao i o*alni se*s u trajanju od dvije godine.

No image - Haber.ba

Muškarac inače, otac odrasle troje djece i po zanimanju komercijalista sa višom Trgovinskom školom, je dalji rođak svoje se*sualne žrtve, djeteta koje je sada tinejdžerka.

On je nad djevojčicom, prema njenim iskazima, počeo da vrši nedozvoljene polne radnje i upražnjava s njom oralni se*s od njene 9-te godine, odnosno, pune dvije godine, sve dok njena baka nije otkrila zločin, zatekavši Gradimira kako djevojčicu drži na koljenu, pridržavajući je jednom rukom, dok mu je druga ruka bila u njenom međunožju. Istovremeno je kroz prozor vidjela kako njenu unuku ovaj bludnik ljubi u usta i liže joj obraze.

Bilo je to krajem 2015. godine. Preneražena baka i rođaka je ušla u kuću, otrgla dijete iz kandži se*sualno nastranog čovjeka od tada 61 godinu i rekla: “Sram te bilo gade, šta to radiš?” Istrgla je unuku iz njegovog zagrljala i odvela kući.

Djevojčica je usput molila baku da ne kaže ocu jer se bojala njegove reakcije. Međutim, baka nije mogla da izdrži, pa je kasnije 5 do 6 dana od te nemile scene sve ispričala sinu, a on odmah slučaj prijavio policiji i Centru za socijalni rad, prenosi “Jugmedia“.

Tek tada je počelo da se odmotava dugačko klupko, pa je cijeli jedan tim radeći na slučaju došao do saznanja da je Gradimir I. djevojčicu dvije godine se*sualno zlostavljao. Ovaj tim je ocijenio da devojčica u toj životnoj dobi nije u potpunosti bila svjesna šta se događa, ali je, ipak, znala da nešto nije u redu baš zbog toga što je muškarac sa 60 godina stalno ponavljao da ne smije nikome da priča jer se za to “ide u apsu”.

Sudija koji je u prvostepenom postupku donio presudu priča za “Jugmediju “da u svojoj dugoj sudskoj praksi nikada nije imao takav slučaj, te da je slušajući sviedoke i članove stručnog tima sve vrijeme imao osjećaj mučnine i gađenja. Isti osjećaj imali su i članovi sudskog vijeća, a najgore je bilo zapisničarkama koje su se mijenjale tokom sudskog postupka. Jedna od njih rekla je novinarima da su joj se sve vrijeme ruke tresle dok je kucala, te da je danima morala da pije medikamente da bi se smirivala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh