Region

Pokušaj likvidacije iz snajpera u Beogradu: Crnogorskog biznismena spasilo troslojno staklo

Kada se čuo prvi pucanj, pratilac Davidovića je viknuo: “Snajper!”

Napadač koji je iz snajpera ranio Miodraga Daku Davidovića (62), crnogorskog biznismena, dovezao se na 70-80 metara od biznis lože na prvom spratu beogradskog hotela „Keaun plaza“ i trebalo mu je oko 15 minuta da parkira vozilo i pripremi se, prije nego je zapucao iz snajperske puške u pravcu biznismena iz Nikšića.

Izvor blizak istrazi tvrdi da to dokazuju i snimci sa tri nadzorne kamere koje je beogradska policija pregledala nakon ranjavanja Davidovića na Novom Beogradu. On je pogođen u utorak oko 20:40 sati, dok je u hotelskom restoranu sjedio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji nije povrijeđen.
Davidović je uspješno operisan na jednoj beogradskoj privatnoj klinici, gde su mu iz podlaktice izvađena dva gelera, ostaci metka koji ga je pogodio u lijevu ruku…

– Da je napadač koristio municiju velike razorne moći, svjedoči i to da je još 7-8 gelera završilo u plafonu i susjednim stolovima, kao i rupa na troslojnom staklu, prečnika sedam – osam centimetara – pišu crnogorski mediji.
Jedan od izvora tvrdi da su rekonstrukcija obližnjih Geneksovih apartmana i ograde na gradilištu otežali napadaču zadatak – jer je morao da puca iz nepovoljnog ugla. Kako su ispričali svjedoci drame u hotelu, kada se čuo prvi pucanj, pratilac Davidovića je viknuo: “Snajper!”

Policija ispred hotela
Inspektori tvrde da je Davidović ostao živ zahvaljujući troslojnom, nakrivljenom staklu kroz koje je prošao metak. To je napadaču pokvarilo planove i vjerovatno za malo promijenilo putanju metka,prenosi Kurir.

Prema pisanju crnogorskih medija, Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za bavljenje politikom. Prije dvije godine prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koja je započeo u Crnoj Gori. Pored benzinske pumpe, Davidović se bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.
U vlasništvu Davidovićeve kompanije “Neksan” bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju prije dve godine kupila od ruske „Metropol grupe“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh