Region

Časlava su našli pored rijeke, ali se nije utopio; Prijatelji u nevjerici: “Nije ga niko jurio, ništa nije dugovao”

Časlav Živojinović (24) iz sela Vranovo kod Smedereva (Srbija), pronađen je u mrtav u petak nekoliko metara od rijeke Morave, u njivama udaljenim oko sedam kilometara od njegove kuće.

Časlav Živojinović - Facebook

Portparol policije u Smederevu Saša Nikolić rekao da je u blizini Velike Morave pronađeno tijelo u poodmakloj fazi raspadanja.

– Tijelo je pronađeno pored rijeke. Još uvijek se radi o neidentifikovanom lešu – navodi on i potvrđuje da nije riječ o utopljeniku, već da je tijelo samo bilo pored rijeke.

Mladića koji je nestao 29. oktobra ove godine, našao je, kako objašnjava njegov prijatelj Miljan, čovjek koji je šetao pored rijeke sa svojim psom, poslije čega je o ovom slučaju obavještena i policija.

Časlavljev drug kaže da vjeruje da je njegov prijatelj preminuo tog dana kada je i otišao od kuće od posljedica trovanja, ali da je bilo gotovo nemoguće pronaći njegovo tijelo.

– Pretpostavlja se da je Časlav uzeo nešto i otrovao se, te da je preminuo od posljedica trovanja. I sam sam više puta prolazio tim putem, bio sam na svega nekoliko metara od njega, a nisam ga vidio. Pronađen je u jednoj ogromnoj njivi na kojoj je visoka trava. Zbog toga ga niko nije ni vidio – navodi Miljan.

On dodaje da je, baš kao i svi, očekivao da je Časlav otišao od kuće kako bi razbistrio glavu. Nažalost, nije bilo tako. Miljan navodi i da je najprije posumnjao da njegov drug možda ima neke dugove, te da je to mogao da bude razlog zbog kog je nestao.

– Ispostavilo se da nije to u pitanju. Moguće je da je to uradio zbog jedne djevojke koju je dugo poznavao. Oni su se mirili, svađali, a on je, po mom mišljenju bio vrlo emotivan dečko. Nije ga niko jurio, ništa nije dugovao, nema ništa, samo djevojka i to je to – govori Miljan.

On dodaje da mu je Časlav u posljednjoj poruci prije no što je nestao, poručio da se u njegovom tabletu nalazi snimak poslije kojeg će “sve biti mnogo jasnije”.

– Njegov telefon i tablet su u policiji i ja nemam pristup tim uređajima. Ne znam ni da li zaista postoji neki snimak ili bilo kakav materijal na tom tabletu – kaže mladićev prijatelj.

Podsetimo, Časlav Živojinović je kolima otišao od svoje kuće krajem oktobra i od tada se nije javljao. Slučaj je prijavljen policiji, a ni njegovi članovi porodice, kao ni prijatelji, nisu pronalazi razlog zbog kog bi mladić mogao da digne ruku na sebe. Časlav je samo poslao svom drugu Miljanu poruku u kojoj ga moli da mu čuva oca i brata, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh