Region

Jadranka Kosor: “Političari koji ne poštuju presude sudova, ne mogu predstavljati državu”

Političari koji ne priznaju i ne poštuju presude sudova, uključujući i Međunarodni krivični sud u Haagu, ne mogu predstavljati državu.

Jadranka Kosor - Nezavisne.com

Poručila je to Jadranka Kosor, bivša premijerka Hrvatske, koja je ovim statusom na Twitteru aludirala na skandalzan čin aktuelne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarovića koja je prekjučer na godišnjicu smrti Slobodana Praljka odala počast ovom ratnom zločincu, piše “Klix“.

Praljak je zajedno s ostalim čelnicima tzv. Herceg-Bosne 29. novembra 2017. godine osuđen na visoke zatvorske kazne. Haški sud ga je osudio na 20 godina zatvora.

U momentu izricanja presude on je popio otrov, nakon čega je preminuo. Čin hrvatske predsjednice danas je izazvao niz političkih reakcija u BiH. Tako su iz SDA saopštili da “u uređenim evropskim državama nezamislivo je da predsjednici odaju počast zločincima, npr. nacističkim generalima osuđenim pred Nirnberškim tribunalom”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh