Region

Policajac u Hrvatskoj upucao migranta: Iz policije navode da je kriv – migrant!

Iz MUP-a Hrvatske saopštili su da je jučer došlo do ranjavanja migranta koji je pružao aktivan otpor, te je isti lakše ranjen.

Migrant u Bihaću - Facebook

Saopštenje MUP-a Hrvatske prenosimo u cijelosti.

“Jučer, 27. novembra 2019. godine, u kasnim popodnevnim satima, na širem području Mrkoplja, policijski službenici PU primorsko-goranske, koji shodno zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata, zatekli su grupu nepoznatih osoba.

Tokom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja povreda.

Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta.

Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj povredi.

Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio”, navodi se u saopštenju.

Čini se da su već utvrdili način na koji je migrant upucan, zaključuje “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh