Region

Migranti palili kosu taksistkinji i psovali joj “majku srpsku”?

Pirotski taksisiti protestovali su nakon što su Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud procijenili da napad na taksistkinju nije krivično djelo, a ni prekršaj.

Prihvatni centar Pirot- kirs.gov.rs

Kako taksisti navode, nakon što je policija saopštila da je provjerila prijavu napada migranata na jednu teksistkinju, Osnovno javno tužilaštvo procijenilo je da nema elemenata krivičnog djela, a sudija Prekršajnog suda utvrdio da nema ni elemenata prekršaja.

Pedesetak taksista se u utorak ipak okupilo ispred prigradskog Centra “Četvrti kilometar” gdje borave strani migranti, zbog, kako su naveli, solidarnosti sa taksitkinjom koja tvrdi da je napadnuta i “radi upozorenja da se tome mora hitno stati na put”.

Taksistkinja Natalija Rangelov je izjavila da su je trojica migranata u ponedjeljak uveče napala dok ih je vozila do Tranzitno-prihvatnog centra “Četvrti kilometar” kraj Pirota gdje borave, da su je psovali, zapalili joj kosu i da ju je jedan udario.

U Trazitno-prihvatnom centru “Četvrti kilometar” boravi 177 migranata, od kojih su 84 iz Avganistana.

Regionalni koordinator Komesarijata za izbjeglice i migracije Slobodan Savović je za TV Pirot rekao da među migrantima “ima različitih ljudi”, da “to moramo da shvatimo” i da “po zakonu ne možemo da im ograničimo kretanje”.

“Stanje u Centru je redovno, a što se tiče njihovog ponašanja u gradu, to je van naše moći i to je stvar javnog reda i mira, rekao je Savović.

“Sinoć oko pola šest sam primila trojicu koji su tražili da ih odvezem do naselja na Četvrtom kilometru. Čim su seli počeli su da pale cigarete, da mi dobacuju nepristojne reči, a jedan mi je čak opsovao majku srpsku. Pokušala sam da ih smirim, ali nije vredelo, nastavili su sa vulgarnostima i počeli fizički da nasrću na mene. Jedan me je dohvatio za glavu i upaljenom cigaretom počeo da mi pali kosu. Zaustavila sam auto i počela da bežim. Nekako sam uspela da im umaknem, ali ovo im nije prvi put da se ponašaju tako bezobzirno i bezobrazno, čak i prema kolegama muškarcima”, za “Novosti” kaže Natalija koja je popilično uzbuđena i plaši se da više uopšte sjedne za volan i vozi migrante sa Bliskog istoka, prenose “Nezavisne“.

Prema njenim riječima, policija je ragovala veoma brzo i odmah identifikovala dvojicu napadača i pritvorila ih dok je treći još uvijek u bjekstvu.

Njene kolege Mihajlo Krstić i Zoran Stanković takođe kažu da im je “dogorelo do nokata” od ponašanja migranata iz Avganistana, Sirije, Iraka, Burundija kojih je Četvrtom kilometru trenutno ima oko 170.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh