Region

POČEO VELIKI PROTEST, TRG ISPUNILE HILJADE UČITELJA IZ CIJELE HRVATSKE

Ovo što Vlada radi je perverzija, došli smo ovdje reći da je toga dosta

Na Trgu bana Jelačića okupilo se više 20.000 prosvjetnih radnika, gdje iza podneva počinje prosvjed pod geslom ‘Hrvatska mora bolje’ sa zahtjevom da se zaposlenima u obrazovanju povećaju koeficijenti složenosti poslova za 6,11 posto

‘Čekamo tramvaj, a tramvaja nema’, riječi su kojima je sindikalistica Ana Tuškan započela prosvjed ‘Hrvatska mora bolje’ na Trgu bana Julačića gdje se okupilo veliki broj prosvjednika o čemu svjedoče fotografije.

Učitelji su napunili cijeli Trg, došli su iz cijele Hrvatske – od Cavtata, Istre, Međimurja i Slavonije.

Daria Juričan iz Velog Rata kaže kako je došla zbog digniteta učitelja. – Došli smo pokazati da se ne bojimo, da nemamo strah. A tko nema straha njrga se treba bojati – veli Juričan iz OŠ Jesenice.

Jagoda Brlobuš iz zagrebačke 13. Gimnazije kaže kako Konvencija o pravima djeteta kaže da dijete ima pravo na obrazovanje, ali da onda trebaju imati i smirene i podmirene učitelje koji će im to omogućiti. – Ovo što ova Vlada radi je perverzija i mi smo došli reći da je dosta – kaže Brlobuš.

Uz prigodne pjesme prosvjednici na Trgu bana Jelačića čekaju 12.05 i službeni početak prosvjeda. Puštaju se pjesme ‘Budi ponos, ‘Pokreni se’ (Majke), Vangelisova naslovna tema iz filma ‘Vatrene kočije’, Gibonnijeva ‘Ovo mi je škola’, ‘Himna generacije’ Dubioze kolektiv i druge.
Premijer Andrej Plenković komentirao je danas, među ostalim, štrajk učitelja koji traje više od mjesec dana, odnosno pregovore koje Vlada vodi sa sindikatima.

– Dijalog je stalan, dijalog će biti i danas popodne, nakon prosvjeda. Apeliram na sindikate, na vođe sindikata, da vode računa o tome da bi bilo dobro da djeca što prije krenu u školu. Ako je bilo pitanje jesmo li čuli poruku, jesmo. Jesmo li povećali plaće u dosadašnjem mandatu? Jesmo. Hoćemo li je povećati za 6 posto? Hoćemo. Hoće li porasti plaća za 18,3 posto? Hoće”, rekao je Plenković,piše Jutarnji

Upitan je i očekuje li ovaj tjedan završetak štrajka u školama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh