Region

Srbijanska policija uhapsila Osmana Osmanovića zbog navodnih ratnih zločina

Na graničnom prijelazu Sremska Rača večeras je uhapšen Osman Osmanović iz Brčkog, pišu srbijanski mediji.

Osman Osmanović- Radio Brčko

Osmanović je uhapšen po policijskoj potrazi, pošto su protiv njega podnijete krivične prijave zbog sumnje da je počinio krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, pišu Novosti.rs.

Ovaj medij navodi da je Osmanović bio upravnik navodnog logora u Gornjem Rahiću, te je počinio ratne zločine prema licima srpske nacionalnosti.

Osmanović je ranije negirao da je učestvovao u mučenju Srba.

– Od prvog do posljednjeg dana rata bio sam angažovan kao pripadnik policije, odnosno pripadnik Oružanih snaga Republike BiH. Naglašavam, uvijek sam se rukovodio zakonima i zakonima koji su postojali i u vrijeme rata. Moja profesionalnost je poznata i prije rata i u ratu, a posebno u ratu kada je trebalo voditi računa o ljudskom dostojanstvu – izjavio je Osmanović svojevremeno, pisao je “ebrcko“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh