Region

Detalji drame u školi: “Dijete nam je javilo da je čovjek sa kalašnjikovim upao u školu”

Detalji drame u srednjoj Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani.

Policija - Ilustracija/Nezavisne.com

– Dijete naše koleginice, koje pohađa Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu, poslalo je mami poruku da je ‘neki čovjek uletio sa kalašnjikovim’ u školu i počeo da puca i da su njih đake potom izbacili napolje.

Ovim riječima dramu koja se dogodila u srednjoj školi u Velikoj Plani (Srbija) danas popodne, kada je naoružani muškarac otvorio vatru iz automatskog oružja želeći da izazove talačku situaciju, opisuje radnica iz obližnje apoteke.

Kako kaže, ona nije čula pucnje, ali je čula kada je projurila hitna pomoć.

– Mi zaista nismo čuli nikakve pucnje, a da se nešto dešava shvatili smo kada je koleginicino dijete poslalo poruku da je neki čovjek ušao u školu i počeo da puca iz “kalašnjikova”. Znamo da su odmah evakuisali djecu, što je potvrdilo i dijete koje je reklo da su sada svi napolju bez jakni. Čuli smo kada je projurio sanitet hitne pomoći a ostalo smo saznali iz vijesti – kaže šokirana radnica jedne apoteke u toj ulici.

Prava drama, podsjetimo, odigrala se u srednjoj školi kada je Goran T (46), navodno psihički bolesnik, uletio naoružan u srednju školu i otvorio vatru. Srećom, niko nije povrijeđen, a savladao ga je profesor fizičkog iz ove škole, Slavoljub Stojadinović.

Kod pomahnitalog pucača pronađeni su još i ručna bomba, pištolj i eksploziv. Prve informacije, kako su prenijeli mediji, ukazuju da je u pitanju psihički poremećena osoba koja je htjela da napravi talačku situaciju u školi kako bi joj se obratio predsjednik države ili ministar unutrašnjih poslova.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija sa komentarom “pucnjava se upravo dogodila u mojoj školi” usnimljena navodno na licu mjesta, na kojoj se mogu vidjeti učenici škole ispred objekta, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh