Region

Pripadnik Valjevskog klana sebi prerezao vrat za govornicom

U toku suđenja Valjevskom klanu pred Specijalni sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici.

Hitna pomoć - Ilustracija/Nezavisne.com

Prema nezvaničnim informacijama, Jeličić se javio za riječ, izašao za sudsku govornicu, i uz riječi “Sada ću da se ubijem pred svima” iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat.

Kako “Blic” saznaje Jeličić je zadobio površinske povrede, ali je vozilom Hitne pomoći, i u pratnji policije, prevezen u bolnicu.

Kako se saznaje, on je sebi nanio povrede malim i oštrim predmetom dužine 3,5 centimetra!

Prije drame zatražio izuzeće sudskog vijeća

Drami u sudnici prethodilo je to što je Jeličić zatražio izuzeće sudskog vijeća i naveo da ima 7 razloga za to.

Uspio je da navede četiri, ali ga je sudija vratila u boks za optužene. Međutim, on se ponovo javljao za riječ, i kad mu je sudija Svetlana Aleksić dozvolila da ponovo izađe za govornicu, on je, kako piše “Kurir“, kazao da će se ubiti pošto mu “nije dozvoljeno da kaže šta ima”.

Nastao je haos u sudnici, odmah je skočila straža, ali i ljekari Hitne pomoći koji dežuraju u zgradi.

Ko je Zoran Jeličić?

Jeličić je kao pripadnik Valjevske grupe osumnjičen za ubistvo Željka Đedvića.

Jeličić je ispričao istražnom sudiji da je u uniformi, koju je pozajmio od policajca Milana Milijanovića (25), prišao Đedoviću i ispalio u njega četiri metka.

“Valjevski klan” je “pao” 2009. godine u velikoj akciji policije. Oni se terete za teško ubistvo, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznudu i nanošenje lakih i teških tjelesnih povreda, kao i iznude novca.

Tada su lišeni slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh