Region

Povrijeđeni migrant operiran ali u stanju opasnom po život

Migrant koji je u subotu povrijeđen tokom policijskog postupanja na području Gorskog kotara operiran je ali je u stanju opasnom po život pa je i dalje na intenzivnom liječenju, rečeno je danas iz riječkog Kliničkog bolničkog centra.

Nesreća - Inbox

Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječnja – naveli su iz bolnice.
Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara povrijeđen je strani državljanin za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

O tome je sinoć saopćio i Ministar unutrašnjih poslova RH Davor Božinović, kazavši da je je u riječkoj bolnici razgovarao s liječnicima koji su zbrinuli i operirali migranta, da je migrant teže povrijeđen, a potom je prevezen u bolnicu i operiran.

Ministar je kazao da je, prema prvim procjenama, vjerojatno došlo do povređivanja zbog upotrebe vatrenog oružja te da će po tome postupati nadležno Županijsko državno tužilaštvo, koje će provesti uviđaj.

Kako se saznaje iz policije, uviđaj na mjestu događaja još traje, a uvjeti su otežani, budući se provodi na nepristupačnom i teškom terenu, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh