Region

Zbog snažnog nevremena obustavljen saobraćaj, u najavi nove oluje

Jutros je objavljeno kako se na satelitskim snimkama može uočiti izražena oblačna linija koja će u nastavku dana zahvatiti cijeli Jadran uz pljuskove i grmljavinu.

No image - Haber.ba

Oko 9 sati su objavili kako na moru zapadne Istre već ima munja. Nešto kasnije objavili su kako se nevrijeme primiče obali te da bi mogao biti poprilično žestok udar kad stigne na obalu. Kažu kao da je riječ o ljetnoj fronti.

Zbog vode na trotoaru od 9.25 prekinut je saobraćaj na državnoj cesti DC75 Tar-Novigrad kod mosta Antenal, javlja “Regional Express” koji je objavio i snimku jakog vjetra.

Crveno upozorenje Meteoalarma za danas je opet na snazi za cijeli Jadran. “HRT” je objavio kako se u gorju i na sjevernom Jadranu očekuje obilna kišu te olujno i orkansko jugo. Valovi će ponegdje biti veći i od 5 metara. Kiše i grmljavine bit će posebno sredinom dana i poslijepodne, kada će jugo slabjeti i okretati na jugozapadnjak i zapadnjak, a more se smirivati. Temperatura zraka većinom od 14 do 19 °C, u gorju i niža.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh