Region

Sutra crveni meteoalarm u Hrvatskoj

Za cijelu hrvatsku obalu za sutra je izdat crveni meteoalarm zbog vrlo jakog i olujnog juga.

Vjetar - Ilustracija/Nezavisne.cm

Crveno upozorenje važi za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju, piše “Srna”.

Velebitski kanal, te gospićka, kninska, riječka i splitska regija su pod narandžastim meteoalarmom zbog olujnih udara juga, te mjestimičnih obilnih padavina.

Zagrebačka i karlovačka regija su pod žutim upozorenjem zbog mogućih obilnih padavina.

Samo za područje Slavonije i Baranje nije izdato nijedno upozorenje.

U Hrvatskoj će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, češću na Jadranu i područjima uz njega.

Lokalno će biti obilnih padavina, a na Jadranu je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

Puhat će umjeren i ponegdje jak jugoistočni vjetar, koji će naveče oslabiti, a na Jadranu se očekuje jak i olujni jugo.

Jutarnja temperatura vazduha na kopnu biće od šest do 12, na Jadranu od 14 do 18, a najviša dnevna od 13 i 18, na istoku i jugu zemlje i do 20 stepeni Celzijusovih.

Pojačan vjetar je večeras je stvarao višemetarske talase, a zbog obilnih padavina u popodnevnim satima iz korita se izlila rijeka Sava u Zagrebu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh