Region

Valovi uništili plažu u Budvi, Stari grad poplavljen

Snažno nevrijeme, praćeno obilnim padavinama, pogodilo je Crnu Goru što je stvorilo probleme na teritoriji opštine Nikšić, a zbog visokog vodostaja Zete, obustavljen je saobraćaj preko lokalnog mosta.

Nevrijeme u Crnoj Gori - Screenshot/Nova M

Nacionalni parkovi Crne Gore saopštili su da je park Biogradska gora od srijede zatvoren za posjetioce, zbog porušenih stabala koja su zbog jakog vjetra i kiše pala na put.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju saopšteno je da je najviše kiše palo u Podgorici, a najmanje u Herceg Novom.

Jako nevrijeme napravilo je probleme u srijedu i na Crnogorskom primorju. Valovi su u noći između utorka i srijede uništili terase na plaži “Ričardova glava”, a voda je prodirala i u Stari grad u Budvi, pa su vatrogasci zatvorili dvije kapije ka starogradskoj plaži i postavili vreće s pijeskom.

U Herceg Novom je obilna kiša poplavila pojedine poslovne prostorije u naselju Savina.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore apelovao je na građane da preduzmu mjere kako bi smanjili rizik od poplava i spriječili veće posljedice.

U zadnjih 50, 100 godina ljudi ne pamte ovo. Ovoliko vode da je bilo to niko nije zapamtio. Odakle ta voda da je došla, Bog te pita“, rekao je Željko Damjanović iz sela Broćenci kod Nikšića, piše “N1“.

Video pogledajte OVDJE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh