Region

Vakula otkrio do kada će trajati nevrijeme i kada se vraćaju jugo i kiša

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula najavljuje kako će još sutra prijepodne vrijeme biti kao danas, no onda slijedi smirivanje.

No image - Haber.ba

Sve do petka.

Vremenski uvjeti u sjevernijim i istočnijim hrvatskim krajevima bili su – i bit će – znatno povoljniji nego u južnijim krajevima, posebice na Jadranu i područjima uz njega, gdje će i kiša i vjetar i sljedećih sati i dana prouzročiti kojekakve nevolje. Stoga su još uvijek na snazi mnogobrojna upozorenja DHMZ-a – čak i crvenog, najvišeg stupnja – zbog često obilne kiše te većinom jakog i olujnog juga, gdje god i s orkanskim udarima, koje će i dio srijede prouzročiti prekide u pomorskome prometu, a i poplavljivanje nekih riva.

Nadam se i ne odviše veliki porast vodostaja u kontinentalnoj Hrvatskoj. U četvrtak će i kiše i vjetra biti manje nego do srijede, a već tijekom petka će ponovno jačati jugo, s kojim će opet kiša biti česta, mjestimice i obilnija’, javja Vakula za HRT.

Detaljniju prognozu po područjima RH za sljedeće dane za HRT je pripremila dr. sc. Tanja Renko iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a.

I u srijedu će na istoku Hrvatske kiše biti najmanje, moguće da će i ponegdje izostati, a vrlo su vjerojatna i sunčana razdoblja uz promjenljivu naoblaku te povremeno umjeren i jak jugoistočni vjetar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh