Region

Osumnjičeni za grupno silovanje maloljetnice na slobodi: Sud kaže nema vise opasnost da utječu na svjedoke

Petorica mladića osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice u Dalmaciji izašla su u ponedjeljak iz istražnog zatvora.

No image - Haber.ba

Rješenja su potpisana, svi svjedoci saslušani i podneseni su zahtjevi za ukidanjem istražnog zatvora. Razlog? Saslušani su svi svjedoci zbog kojih im je i određen istražni zatvor kako ne bi utjecali na njih.

Advokatica žrtve Sanja Bezbradica Jelavić smatra da su osumnjičeni morali da ostanu u istražnom zatvoru.

“Prije nego što su pušteni na slobodu, uputila sam Županijskom državnom tužilaštvu zahtjev oštećene sa svim ozbiljnim razlozima koji upućuju na dalju potrebu istražnog zatvora”, rekla je.

Takođe, nezvanično se saznaje da je podnijela prigovor i zatražila da se slučaj prebaci sa zadarskog na zagrebački sud, međutim, nije htjela da potvrdi ni demantuje ovu informaciju.

“Predmet je tajan i ne mogu ništa da komentarišem”, rekla je advokatica.

Prije dvije nedjelje ispitana je i žrtva. Ispitivanje se vodilo gotovo cijeli dan. Uz pauze, djevojku su putem video-linka ispitivali od devet ujutru do 16 sati.

Podsjetimo, slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice iz Dalmacije za koji su osumnjičena sedmorica mladića zgrozio je Hrvatsku, prenosi “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh