Region

Žena maloljetnicu s mentalnim teškoćama mlatila, čupala pa ubola nožem

Žena iz Splita optužena je za fizičko zlostavljanje 17-godišnjakinje sa sniženim kognitivnim sposobnostima o kojoj je binula.

Zlostavljanje - nezavisne

44-godišnjakinja je svoju štićenicu mlatila, bacila na pod, čupala joj kosu i na kraju je ubola kuhinjskim nožem u bedro.

Kako stoji u optužnici, sve se dogodilou podstanarskom stanu u Makarskoj u februaru ove godine u 18. 30 sati. Nakon svađe s maloljetnicom, iako je znala za njenu dob i snižene mentalne sposobnosti, nasrnula je na nju fizički s namjerom da je povrijedi. Prvo je uhvatila za kosu i tako je grubo odgurnula da je 17-godišnjakinja pala i udarila glavom o pod. Dok je maloljetnica ležala na podu, 44-godišnjakinja je udarila više puta šakom u lice, stoji u optužnici. Zatim je zgrabila kuhinjski nož i ubola 17-godišnjakinju u bedro.

Djevojka se uspjela spasiti bijegom iz stana.

Općinsko državno tužilaštvo u Splitu podignulo je optužnicu. Osim uslovne kazne zatvora u trajanju od 10 mjeseci traže i da optužena plati 4.400 kuna troškova postupka, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh