Region

Nestala četvorica migranata u pokušaju da preko Dunava uđu u Hrvatsku

Ronioci i žandarmerija Ministarstva unutarnjih poslova Srbije (MUP) pretražuju područje Dunava kod Apatina na kojem su, kako prenose mediji, jučer navečer četvorica migranata nestala pri pokušaju da čamcem ilegalno prijeđu u Hrvatsku.

No image - Haber.ba

Četvorica migranata nestala su kod Apatina pokušavajući se preko Dunava čamcem prebaciti na hrvatsku obalu rijeke, a u toku je pretraga Dunava i priobalja, navodi u ponedjeljak Radiotelevizija Srbije.

Prema ranijem izvješću Radiotelevizije Vojvodine (RTV), za nesreću se slučajno doznalo danas, kada su lokalni pčelari pozvali policiju na očevid zbog oštećenih košnica, a tad su se iz obližnje šume pojavila šestorica migranata i objasnila što se dogodilo.

Za sada nema službenog izvještaja o ovoj nesreći koja se, prema dosadašnjim saznanjima, dogodila u nedjelju navečer, kada je skupina od 10 migranata odvezala jedan čamac s navoza na obali Dunava kod vikend-naselja Vagoni, desetak kilometara od Apatina, uputivši se preko Dunava s namjerom da stigne na lijevu obalu, u Hrvatsku.

Istražuje se zbog čega se plovilo prevrnulo. Nestala su četvorica migranata u valovima nabujalog Dunava, a šestorica su se spasila i vratila na srpsku stranu – navodi RTS.

Prethodnih nekoliko dana prijavljeno je da su migranti obijali vikendice i uništavali pčelinjake na tom području pa je ekipa apatinske policije bila u blizini na očevidu, prenosi RTS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh