Region

Prevrnuo se čamac s migrantima u Srbiji, traga se za nestalima

Četvorica migranata nestala su u Dunavu kod Apatina, prilikom pokušaja da ilegalno dođu u Hrvatsku, saznaje nezvanično Radio-televizija Vojvodine (RTV) i Nove apatinske novine.

Dunav - N1

Kako nezvanično saznaju “Nove Apatinske novine“, čamac pun migranata koji su išli ka Hrvatskoj se sinoć prevrnuo na Dunavu kod Apatina, u blizini vikend naselja Vagoni.

Prema prvim nezvaničnim informacijama u čamcu se nalazilo 10 migranata, od kojih su četvorica nestala kada se čamac prevrnuo, a ostalih šestoro koji su se dokopali obale objasnili su detalje događaja policiji koja je došla da obavi uviđaj.

Policija je sprovodila uviđaj na ovoj lokaciji po prijavi o nestanku dva čamca, za koje se sumnja da su ih ovom prilikom koristili migranti koji su se prevrnuli.

Potraga za nestalima će biti nastavljena danas, a očekuje se da će se u potragu uključiti i ronilačke ekipe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh