Region

Pao snijeg u Dalmaciji: Zabijelile se planine

U posljednja 24 sata u mnogim dijelovima Dalmacije pale su velike količine kiše, a na planinama višim od 1.500 metara padao je snijeg.

Pao snijeg u Dalmaciji - Dalmacija Danas

Snijeg je pao na najvišim vrhovima u Dalmaciji, kao i zaleđu – na Dinari i Velebitu.

Noćas i jutros snijeg je povremeno padao u višim predjelima Dinare i Kamešnice, a na dinarskom vrhu Velika Duvjakuša temperatura je bila ispod nule uz provijavanje snijega.

U Konavlima je palo 70 litara kiše po kvadratnom metru, a u Kaštelima kod Splita više od 40 litara, javili su hrvatski mediji.

Sutra poslije podne očekuje se smanjenje padavina, a nove obilnije stižu od utorka.

Tokom vikenda temperature vazduha su pale u odnosu protekle dane, a najviše zahlađenje je izmjereno na planinama, piše “Srna”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh