Region

Policija traga za pošiljaocem metka Islamskoj zajednici Srbije

Novopazarska policija radi na identifikaciji pošiljaoca koverte Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji, u kojoj se nalazio školski metak umotan u pamučnu tkaninu, a o tome je obaviješten i tužilac, saznaje nezvanično “radio Sto plus”.

Policija traga za pošiljaocem metka Islamskoj zajednici Srbije - Radio Sto plus

Koverta sa metkom, stigla je u ponedjeljak, 4. novembra, sa poštanskim pečatom iz Beograda, na kojoj je kao ime pošiljaoca naveden Đorđe Petrović, sa adresom ulice Svetog Cara Lazara iz Orašca.

Orašac je naselje u opštini Aranđelovac, u široj javnosti poznat kao mjesto odakle je podignut Prvi srpski ustanak, a tu se od 2002. godine obilježava Dan državnosti Srbije.

U Mešihatu IZ navode da su zabrinuti, jer smatraju da je ova koverta sa metkom direktna prijetnja i jasna poruka pripadnicima islama da nisu poželjni u ovoj državi.

Oni su od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova tražili da svojim autoritetom pruže potrebnu zaštitu IZ i svim pripadnicima islama, ali i uvjerenje da je Srbija i njihova domovina u kojoj mogu živjeti i osjećati se slobodno, u duhu svoje vjere i kulture, bez straha za život i bezbjednost.

Iz Mešihata apeluju na građane da održe prisebnost i da ne odgovaraju na provokacije.

Osim IZ u Srbiji, koverta sa metkom u pamučnoj tkanini je iz Beograda stigla i na adresu Parlamenta Bosne i Hercegovine (BiH), a policijski službenici su je poslali Tužilaštvu BiH na rasvjetljavanju slučaja, a u istragu se uključila i Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Ranije, početkom ove godine, na adresu Mešihata stiglo je prijeteće pismo od izvjesnog Stefana Lazarevića iz Beograda, u kojem je vrijeđao islam i muslimane, a ovaj slučaj također još uvijek nije riješen, piše “Radio Sto plus“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh