Region

Haradinaj: Ukidanje takse bez priznanja nezavisnosti bila bi kapitalna greška

Bivši premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, poručio je danas svom mogućem nasljedniku, Aljbinu Kurtiju, da mu se sviđa ideja reciprociteta sa Beogradom, ali i da bi ukidanje takse na proizvode iz Srbije bez priznanja kosovske nezavisnosti zauzvrat bila kapitalna politička greška.

Ramuš Haradinaj - Nezavisne

Haradinaj je to rekao novinarima nakon sjednice vlade u tehničkom mandatu i dodao da nisu samo porezi politika, već su to i stavovi kojima je Priština, kako je rekao, “Kosovo održala nezavisnim, što je omogućilo donošenje odluke o reformisanju kosovske vojske, o Trepči. . . ”

“Što se tiče reciprociteta, sviđa mi se ideja, ali neka porez ostane. Ako Pokret Samoopredeljenje pravi reciprocitet, ne razumem zašto ne bi trebalo da nastavimo sa oporezivanjem i iznenađen sam stavom svakoga ko vrati srpsku robu bez dobijanja priznanja, jer to bi bila kapitalna politička greška”, rekao je Haradinaj, prenela je Gazeta Expres.

Haradinaj je govorio i o Specijalnom sudu za zločine tzv. OVK i dodao da odluku o formiranju tog suda u kosovskom parlamentu treba preispitati, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh