Region

Zarila mu nož u srce jer je slao poruke njenoj kćerki, onda su doktori napravili čudo

Koliko sreće je imao mladi Beranac Dragomir Trišić (25), najbolje znaju članovi desetočlane ekipe Opće bolnice u Beranama, koji su uspjeli da mu zašiju srce koje mu je u komšijskoj svađi i tuči, nožem ranila prva komšinica iz prigradskog naselja Lužac Radosava Simonović (44), samohrana majka četvoro djece.

Napad nožem - Ilustracija/Juznevesti.com

Dok je Radosavu odvodila policija, Dragoljub je donesen u beransku bolnicu oko 20 sati, zbog ubodnih rana u grudima.

Dežurni hirurg je prepoznao da se radi o teškoj, čak smrtonosnoj povredi grudi koja je već dovela do hemoragičnog šoka kod povrijeđenog – izjavio je direktor Opće bolnice u Beranama dr Budimir Dabetić, naglašavajući da je stanje pacijenta dobro, uprkos teškoj povredi i crnim prognozama.

– Hitno je reagovala hiruško-anesteziološka ekipa sa dr Miloradom Bakićem na čelu i u konsultaciji sa kardiološkom ekipom odlučila da se sa povrijeđenim uđe u operacionu salu.

Operacija je počela u 20.25. Ljekari su utvrdili povredu pluća i srca na kojem je bila rana veličine 2,5 centimetara. Hirurzi su uspjeli da uz očekivane teškoće zaustave krvarenje iz lijeve komore srca. Nakon toga poslije očekivanih terapeutskih procedura uspostavljena je normalna cirkulacija.

U postoperativnom toku monitoring pokazuje normalizaciju vitalnih funkcija – rekao je dr Budimir Dabetić, naglašavajući da je stanje pacijenta dobro, uprkos teškoj povredi i crnim prognozama.

Ovo je pravi podvig. Ovakve intervencije mogu da rade samo vrhunski hirurzi i odlično uvježbane ekipe. Doktor Dabetić vjeruje u uspješan oporavak mladog Trišića, koji je, kako stvari stoje, izazvao incident u kome je umalo izgubio život.

Naime, iz izvora bliskih istražiteljima, Novosti saznaju da je u nedjelju uveče došlo do još jedne svađe između Trišića i komšija Simonovića, zbog njegovih navodno nepristojnih prepiski na Fejsbuku sa jednom od maloljetnih Radosavinih kćeri.

Radosava Simonović uhapšena je odmah poslije krvave tuče pred njenom kućom. Pronađen je i nož kojim je ubola Trišića. Uz krivičnu prijavu kojom se tereti da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju, u ponedjeljak je predata višem državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Policija je, osim Radosave Simonović (44) iz Berana, zbog učestvovanja u tuči, uhapsila V. M. (32), J. R. (46) i R. R. (37). Policija sumnja da je došlo do verbalnog sukoba između D. T. i V. M., a zatim i fizičkog, nakon čega su se u svađu umiješali J. R. i R. R. Sumnja se se da je R. S., dok je ovaj sukob trajao, nožem ubola D. T. u leđa. Osumnjičeni će biti uz krivične prijave privedeni višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, saopštila je policija, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh